Αεροδρόμιο Βερολίνου Brandenburg "Willy Brandt"

Διεθνές Αεροδρόμιο

Κωδικός IATA: BER / ICAO: EDDB

Γενικές Πληροφορίες αεροδρομίου

Το αεροδρόμιο Brandenburg (Βρανδεμβούργ) είναι υπό κατασκευή και θα είναι το τρίτο, εκτός από τα αεροδρόμια Schoenefeld (Σόνενφελντ) και Tegel (Τέγκελ), που θα εξυπηρετεί την πόλη του Βερολίνου και το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου μετά την έναρξη λειτουργίας του. Βρίσκεται δίπλα από το αεροδρόμιο Schönefeld, 18 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο του Βερολίνου. Αρχικά προβλεπόταν να αντικαταστήσει πλήρως τα άλλα δύο αεροδρόμια, αλλά τελικά τόσο το Schönefeld όσο και το Tegel θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Φέρει το όνομα του Willy Brandt (Βίλλυ Μπραντ), Γερμανού πολιτικού, ο οποίος ήταν ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) από το 1964 έως το 1987 και υπηρέτησε ως καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Δυτική Γερμανία) από το 1969 έως το 1974 (πηγή Wikipedia).

To αεροδρόμιο Brandenburg έχει δύο παράλληλους αεροδιαδρόμους μήκους 3.600 και 4.000 μέτρων, που απέχουν μεταξύ τους 1.900 μέτρα. Ο τερματικός σταθμός σχήματος U, που βρίσκεται μεταξύ των δύο αεροδιαδρόμων, αποτελείται από 4 επίπεδα. Ο πύργος ελέγχου, με ύψος 72 μέτρων, είναι ο τρίτος ψηλότερος της Γερμανίας, ενώ υπάρχουν 85 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών.