Αεροδρόμιο Βερολίνου Schönefeld (Σόνενφελντ)

Διεθνές Αεροδρόμιο

Κωδικός IATA: SXF / ICAO: EDDB

Θέση αεροδρομίου (Χάρτης, χιλιομετρικές αποστάσεις)

Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση 18 χιλιομέτρων, νότιο-δυτικά από την πόλη του Βερολίνου, κοντά στην πόλη Schönefeld.


Χάρτης αεροδρομίου Βερολίνου - Schönefeld

Απόσταση μεταξύ του αεροδρομίου και επιλεγμένων προορισμών

Αεροδρόμιο Τέγκελ (Tegel): 31km
Αμβούργο (Hamburg): 307km
Ανόβερο (Hannover): 290km
Δρέσδη (Dresden): 172km
Λειψία (Leipzig): 199km

Από και προς το αεροδρόμιο Βερολίνου - Schönefeld

Η μετακίνησή σας από ή προς το αεροδρόμιο Schönefeld μπορεί να γίνει εκτός του αυτοκινήτου, με τρένο ή μετρό, λεωφορείο και ταξί. Κάτοψη των Τερματικών σταθμών του αεροδρομίου με τα σημεία επιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Map-Schönefeld-Airport.

Πρόσβαση με Αυτοκίνητο

Διεύθυνση για συσκευή πλοήγησης (GPS): Schönefeld Airport, 12521 Berlin

Μετακίνηση με Τρένο / Μετρό

Το αεροδρόμιο συνδέεται με την πόλη του Βερολίνου με τα δρομολόγια των τοπικών τρένων RE7 και RB14 (Airport Express), καθώς και το δρομολόγιο S9 του μετρό (S-Bahn). Η διαδρομή διαρκεί 30 – 50 λεπτά (ανάλογα με το σταθμό αποβίβασης) και εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από τους αυτόματους πωλητές που υπάρχουν στον Τερματικό σταθμό Α και στο σταθμό των τρένων. Το κόστος εισιτηρίου καθορίζεται από τη ‘ζώνη’ που θα κινηθείτε (το Βερολίνο είναι χωρισμένο σε τρεις ζώνες). Σε περίπτωση που κατευθυνθείτε προς το κέντρο του Βερολίνου πρέπει να αγοράσετε εισιτήριο ζώνης ABC (κόστος απλής διαδρομής 3,60 ευρώ). Πριν την επιβίβασή σας στο συρμό οφείλετε να ακυρώσετε το εισιτήριο στα ειδικά μηχανήματα που υπάρχουν. Οι συρμοί S9 αναχωρούν περίπου κάθε 20 λεπτά, ενώ οι συρμοί του Airport Express κάθε μισή ώρα.
Χάρτης σταθμών μετρό: Berlin rail map
Χάρτης σταθμών τοπικών τρένων: Berlin and Brandenburg regional rail map
Αν σκοπεύετε να μετακινηθείτε με τρένο προς κάποια άλλη Γερμανική ή Ευρωπαϊκή πόλη πρέπει πρώτα να μεταβείτε στον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου (Berlin Hauptbahnhof) και εκεί να επιβιβασθείτε στον αντίστοιχο συρμό της Deutsche Bahn.

Μετακίνηση με Λεωφορείο

Οι στάσεις των λεωφορείων που συνδέουν το αεροδρόμιο με το Βερολίνο και τα περίχωρά του βρίσκονται μπροστά από τον Τερματικό σταθμό Α καθώς και το σταθμό των τρένων.
Οι στάσεις των υπεραστικών λεωφορείων με προορισμό άλλες Γερμανικές ή Ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται μπροστά από τον Τερματικό σταθμό Β.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα τοπικά δρομολόγια τρένων, μετρό και λεωφορείων από και προς το αεροδρόμιο Schönefeld: www.vbb.de/en


Μετακίνηση με Ταξί

Πιάτσα ταξί υπάρχει έξω από τις πύλες του τερματικού σταθμού Α.
Αν θέλετε να κάνετε προκράτηση ταξί και ο οδηγός να σας περιμένει στη έξοδο του τερματικού σταθμού, ώστε να αποφύγετε πιθανές καθυστερήσεις στην πιάτσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα: www.taxi2airport.com/en/

Εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων

Τα γραφεία των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκονται μπροστά από τον τερματικό σταθμό Α. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία κράτησης θα πρέπει να μεταβείτε στο χώρο στάθμευσης των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία, για να παραλάβετε το όχημά σας.
Η ενοικίαση του αυτοκινήτου προτείνεται να έχει προηγηθεί της άφιξής σας στο αεροδρόμιο, ώστε να έχετε κάνει την απαραίτητη έρευνα αγοράς, να διασφαλίσετε χαμηλότερες τιμές και να αποφύγετε πιθανές καθυστερήσεις αναμονής στα γραφεία ενοικίασης.
Για την ενοικίαση αυτοκινήτου θα χρειαστείτε να έχετε μαζί σας διαβατήριο ή ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης και πιστωτική (όχι χρεωστική) κάρτα.
Κατάλογος εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων

Εταιρεία Τηλέφωνο Site
Avis / Budget +49 30 6091 76711 www.avis.de/
Enterprise, Alamo, National +49 30 63412960 www.enterprise.de
Europcar +49 30 6349160 www.europcar.de
Hertz, Thrifty, Dollar +49 30 60915730 www.hertz.de
Sixt GmbH +49 1806 252525 www.sixt.de
Buchbinder, Global +49 30 60915600 www.buchbinder.de

Σελίδα σύγκρισης τιμών ενοικίασης αυτοκινήτων αεροδρομίου και online κράτησης: Rentalcars.com

Στοιχεία επικοινωνίας αεροδρομίου Schönefeld

  Τηλέφωνο  +49 30 609160910 
📧   Email  Φόρμα επικοινωνίας 

Διάρκεια πτήσης από/προς κύρια ελληνικά αεροδρόμια

Αεροδρόμιο Αθήνας (Ελ. Βενιζέλος): 2ώρες & 50λεπτά
Αεροδρόμιο Ηρακλείου: 3ώρες & 15λεπτά
Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης (Μακεδονία): 2ώρες & 30λεπτά
Αεροδρόμιο Κέρκυρας: 2ώρες & 35λεπτά
Αεροδρόμιο Κω: 3ώρες

Γενικές πληροφορίες για το αεροδρόμιο

Το διεθνές αεροδρόμιο του Βερολίνου Schönefeld είναι το έκτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γερμανίας από άποψη επιβατικής κίνησης και το δεύτερο του Βερολίνου με 11.417.435 επιβάτες το 2019.
Περιλαμβάνει 4 αεροσταθμούς (Terminals) και έναν αεροδιάδρομο μήκους 3.600 μέτρων.
Εξυπηρετεί κυρίως Ευρωπαϊκούς προορισμούς και αποτελεί τη βάση πολλών Low - Cost αεροπορικών εταιριών όπως είναι η EasyJet και η Ryanair.
Ιδρύθηκε το 1934 και αποτελούσε το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Χρήσιμα tips για τη διαμονή σας στο Βερολίνο

Το Βερολίνο είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης και ένας πολύ δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός. Δεδομένου όμως του πολύ μεγάλου επισκεπτών που δέχεται όλο το χρόνο, προτείνεται πριν το ταξίδι σας να έχετε κάνει τις ακόλουθες κινήσεις:

Έκδοση εισιτηρίων για τα κύρια αξιοθέατα

Η επίσκεψη στα κύρια αξιοθέατα (Μουσείο της Περγάμου, Γερμανικό κοινοβούλιο κ.ά.) είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται από μεγάλες ουρές για την έκδοση εισιτηρίου εισόδου. Καλό είναι λοιπόν, να έχετε κλείσει online τα εισιτήριά σας νωρίτερα, ώστε να κατευθυνθείτε απευθείας στην είσοδο και να αποφύγετε οποιαδήποτε καθυστέρηση.
Online πλατφόρμα έκδοσης εισιτηρίων: www.tiqets.com/en/Berlin

Κράτηση καταλύματος

Με δεδομένο ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται το Βερολίνο περίπου 14.000.000 τουρίστες, που πραγματοποιούν 33.000.000 διανυκτερεύσεις, είναι αυτονόητο ότι όσο νωρίτερα κάνετε κράτηση, τόσο πιθανότερο είναι να βρείτε κατάλυμα σε πιο προσιτή τιμή.
Σελίδα Booking.com με καταλύματα στην πόλη του Βερολίνου: Booking.com/Berlin