Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης 'Sabiha Gökçen'

Διεθνές Αεροδρόμιο

Κωδικοί IATA: SAW,  ICAO: LTFJ

αεροδρομιο Κωνσταντινούπολης 'Σαμπιχά Γκιοκτσέν', χαρτης, αποστάσεις  Θέση αεροδρομίου (χάρτης, χιλιομετρικές αποστάσεις)

Το Αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν (τουρκικά Sabiha Gökçen) βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων, νότιο - ανατολικά από τo κέντρο της Πόλης, στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Μαζί με το Νέο Αεροδρόμιο, που βρίσκεται στην ανατολική Θράκη και αντικατέστησε το Ατατούρκ, αποτελούν τα δύο βασικά αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης που εξυπηρετούν πτήσεις από την Ελλάδα.

Απόσταση μεταξύ αεροδρομίου
& επιλεγμένων προορισμών
Πλατεία Ταξίμ (Taksim) 44 χλμ.
Νέο Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης 84 χλμ.
Αδριανούπολη (Edirne) 293 χλμ.
Νικομήδεια (Izmit) 68 χλμ.
Προύσα (Bursa) 118 χλμ.
Ραιδεστός (Tekirdağ) 202 χλμ.
Σηλυβρία (Silivri) 134 χλμ.

Από και προς το αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης 'Σαμπιχά Γκιοκτσέν'

Η μετακίνησή σας από ή προς το αεροδρόμιο μπορεί να γίνει εκτός του αυτοκινήτου, με λεωφορείο ή ταξί. Δεν διατίθεται κάποια απευθείας σύνδεση με μετρό ή τρένο με το κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
Το λεωφορείο αποτελεί την οικονομικότερη επιλογή, ενώ το ταξί την πιο άνετη και γρήγορη καθώς θα σας μεταφέρει ακριβώς στο σημείο του προορισμού σας.

αεροδρομιο Κωνσταντινούπολης 'Σαμπιχά Γκιοκτσέν', προσβαση με αυτοκινητο Πρόσβαση με Αυτοκίνητο

Το αεροδρόμιο είναι εύκολα προσβάσιμο από το κέντρο της Πόλης, μέσω του αυτοκινητοδρόμου Ε80.

Διεύθυνση για συσκευή πλοήγησης (GPS): Sabiha Gökçen International Airport, 34906 Pendik


αεροδρόμιο  Κωνσταντινούπολης 'Σαμπιχά Γκιοκτσέν', προσβαση με λεωφορειο, κοστος Πρόσβαση με Λεωφορείο

Το αεροδρόμιο συνδέεται με την Κωνσταντινούπολη και τα περίχωρά της με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις σελίδες sabihagokcen.aero/.../public-bus και www.havabus.com/.
Δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων Flixbus από την Κωνσταντινούπολη προς τα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας: flixbus.com/bus/istanbul


αεροδρόμιο  Κωνσταντινούπολης 'Σαμπιχά Γκιοκτσέν', ταξι, κρατηση, κοστος Πρόσβαση με Ταξί

Πιάτσες ταξί υπάρχουν στις εξόδους των τερματικών σταθμών. Η μετακίνηση μέχρι το κέντρο της Κωνσταντινούπολης (πλατεία Taksim) διαρκεί περίπου 60 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση.

Αν θέλετε να κάνετε προκράτηση ταξί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Ελληνική πλατφόρμα 'Welcome Pickups', ώστε:
  1. Ένας Αξιόπιστος, Αγγλόφωνος οδηγός να σας περιμένει στην αίθουσα των αφίξεων του αεροδρομίου
  2. Να αποφύγετε πιθανές καθυστερήσεις στην πιάτσα και
  3. Να γνωρίζετε ακριβώς πόσο θα πληρώσετε, χωρίς εκπλήξεις στην τελική χρέωση.
H Welcome δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 65 πόλεις παγκοσμίως και εξυπηρετεί ετησίως πάνω από 1.000.000 επιβάτες. Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, λαμβάνει άριστη βαθμολογία από χιλιάδες επιβάτες στις πλατφόρμες Tripadvisor, Trustpilot και Google.
Σελίδα προκράτησης ταξί αεροδρομίου Σαμπιχά Γκιοκτσέν: welcomepickups.com/el/


αεροδρομιο Κωνσταντινούπολης 'Σαμπιχά Γκιοκτσέν', ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα  Eνοικίαση αυτοκινήτων

Στο αεροδρόμιο 'Σαμπιχά Γκιοκτσέν' δραστηριοποιούνται πλήθος εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων, γραφεία των οποίων βρίσκονται στην αίθουσα αφίξεων και λειτουργούν όλο το 24ωρο. Η ενοικίαση του αυτοκινήτου προτείνεται να έχει προηγηθεί της άφιξής σας στο αεροδρόμιο, ώστε να έχετε κάνει την απαραίτητη έρευνα αγοράς, να διασφαλίσετε χαμηλότερες τιμές και να αποφύγετε πιθανές καθυστερήσεις αναμονής στα γραφεία ενοικίασης.
Σελίδα σύγκρισης τιμών ενοικίασης αυτοκινήτων αεροδρομίου και online κράτησης: Rentalcars.com

On-line Shops για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων

Aegean Airlines
Airshop.gr
Petas.gr

Προτεινόμενες σελίδες για την προετοιμασία της διαμονής σας στην Κωνσταντινούπολη

Πλατφόρμα με τα καλύτερα και οικονομικότερα Καταλύματα: Trivago
Έκδοση εισιτηρίων για τα Αξιοθέατα της πόλης: Tiqets
Ταξιδιωτική Ασφάλιση υγείας και ακύρωσης ταξιδιού: insurancemarket

πόλη Κωνσταντινούπολης, πληροφοριες Γενικές πληροφορίες για την πόλη της Κωνσταντινούπολης

Η Κωνσταντινούπολη (τουρκικά: İstanbul) είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, με πληθυσμό 15 εκατομμυρίων κατοίκων, και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Αποτελεί το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της χώρας ενώ ταυτόχρονα είναι το κυριότερο σταυροδρόμι Ασίας και Ευρώπης τόσο για τα εμπορικά αγαθά όσο και για τους ταξιδιώτες.
Η Κωνσταντινούπολη είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας ελληνικής πόλης Βυζάντιο, που ιδρύθηκε το έτος 667 π.Χ. από τον Βύζαντα των Μεγάρων. Η ίδρυση της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε το 324 μ.Χ, από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Α´ (272 – 337 μ.Χ.) στην τοποθεσία της αρχαίας αποικίας. Μετά από περίοδο 6 ετών, στις 11 Μαΐου του 330, επισημοποιήθηκε ως Νέα Ρώμη (Nova Roma).
Πολλά ιστορικά σημεία της πόλης ανήκουν από το 1985 στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στα σημαντικότερα αξιοθέατα περιλαμβάνονται η Αγία Σοφία, το Επταπύργιο και τα Βυζαντινά τείχη, το κτίριο του Πατριαρχείου, το Φανάρι, ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής, το Τζαμί του Σουλεϊμάν, το Ανάκτορο Τοπ Καπί και το Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ (Μπλε τζαμί).