Αεροδρόμιο Λονδίνου - Heathrow (Χίθροου)

Διεθνές Αεροδρόμιο

Κωδικός IATA: LHR  /  ICAO: EGLL

Θέση αεροδρομίου (Χάρτης, χιλιομετρικές αποστάσεις)

Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση 27 χιλιομέτρων (17 μίλια), δυτικά από την πόλη του Λονδίνου, πρωτεύουσας της Μεγάλης Βρετανίας.


Χάρτης αεροδρομίου Λονδίνου - Heathrow

Απόσταση μεταξύ αεροδρομίου και επιλεγμένων προορισμών

Οξφόρδη (Oxford): 71km
Σαουθάμπτον (Southampton): 99km
Κέιμπριτζ (Cambridge): 115km
Μπέρμινχαμ (Birmingham): 184km
Κάρντιφ (Cardiff): 219km
Έξετερ (Exeter): 258km

Από και προς το αεροδρόμιο Λονδίνου-Heathrow

Πρόσβαση με Αυτοκίνητο

Διεύθυνση για συσκευή πλοήγησης (GPS).
Terminal 2: TW6 1EW
Terminal 3: TW6 1QG
Terminal 4: TW6 3XA
Terminal 5: TW6 2GA


Πρόσβαση με Μετρό

Το αεροδρόμιο έχει τρεις σταθμούς μετρό: έναν κοινό σταθμό για τα Terminals 2 - 3 και από ένα σταθμό στα Terminals 4 και 5. Συνδέεται με το Λονδίνο μέσω της γραμμής Piccadilly Line, η διάρκεια της διαδρομής είναι 40 - 60 λεπτά και συρμοί αναχωρούν κάθε 5 – 10 λεπτά. Το κόστος εισιτηρίου της απλής μετάβασης ανέρχεται στις 6.30 £ και μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια από τους αυτόματους πωλητές που υπάρχουν στους σταθμούς.


Πρόσβαση με Τρένο

Το αεροδρόμιο συνδέεται με την πόλη του Λονδίνου με τις γραμμές TfL Rail και Heathrow Express.


TfL Rail

Συρμοί του TfL Rail αναχωρούν από τα Terminals 2 - 3 και 4 κάθε μισή ώρα με κατεύθυνση τον τερματικό σταθμό Paddington και ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς Ealing Broadway, West Ealing, Hanwell, Southall, Hayes & Harlington. Η διάρκεια της διαδρομής είναι 30 - 35 λεπτά και το απλό εισιτήριο κοστίζει 10.90 £.


Heathrow Express

Η γραμμή Heathrow Express αποτελεί τον πιο γρήγορο τρόπο μετάβασης στο κέντρο του Λονδίνου (σταθμό Paddington), καθώς η διαδρομή διαρκεί μόνο 15 λεπτά από τα Terminals 2 – 3 και 20 λεπτά από το Terminal 5, χωρίς καμία ενδιάμεση στάση. Οι συρμοί αναχωρούν κάθε 15 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 22 - 25 £, με σημαντική έκπτωση αν το εκδώσετε αρκετές μέρες νωρίτερα.

Πληροφορίες για τα δρομολόγια τρένων και online έκδοση εισιτηρίων: tpexpress.co.uk/train-tickets

Αν σκοπεύετε να μετακινηθείτε με μετρό ή τρένο προτείνεται να συμβουλευτείτε τον επίσημο χάρτη του μετρό Λονδίνου (London Underground), ο οποίος διατίθεται και στα ελληνικά, ή να χρησιμοποιήσετε τον απλοποιημένο χάρτη που διατίθεται από το site του αεροδρομίου, ώστε να προκαθορίσετε τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε από τους τερματικούς σταθμούς προς τον τελικό προορισμό σας.


Πρόσβαση με Λεωφορείο

Στάσεις λεωφορείων που συνδέουν το αεροδρόμιο Heathrow τόσο με το Λονδίνο όσα και με τις μεγάλες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας υπάρχουν έξω από όλα τα Terminals.
Περισσότερες πληροφορίες για τις διαθέσιμες επιλογές: heathrow.com/buses-and-coaches.
Πληροφορίες για τα δρομολόγια προς το κέντρο του Λονδίνου της εταιρείας Τerravision, σε συνεργασία με την National Express, και δυνατότητα online κράτησης εισιτηρίων: terravision.eu/bus-heathrow-airport-london/
Σελίδα της Low–Cost εταιρίας υπεραστικών λεωφορείων Megabus, με απευθείας δρομολόγια από και προς το Heathrow: uk.megabus.com.


Πρόσβαση με Ταξί

Στην έξοδο όλων των τερματικών σταθμών υπάρχουν πιάτσες των κλασικών μαύρων λονδρέζικων ταξί. Η διαδρομή με ταξί μέχρι το κέντρο του Λονδίνου από το Heathrow διαρκεί περίπου 50 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση.

Αν θέλετε να κάνετε προκράτηση ταξί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Ελληνική πλατφόρμα 'Welcome Pickups' και ένας αξιόπιστος οδηγός θα σας περιμένει στο χώρο των αφίξεων του αεροδρομίου.
H Welcome δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 πόλεις παγκοσμίως και το 2019 εξυπηρέτησε πάνω από 1.000.000 επιβάτες. Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, λαμβάνει άριστη βαθμολογία από χιλιάδες επιβάτες στις πλατφόρμες Tripadvisor, Trustpilot και Google.
Σελίδα προκράτησης: www.welcomepickups.com/london/

Εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων

Στο αεροδρόμιο δραστηριοποιούνται οι παρακάτω εταιρείες ενοικίασης:

Εταιρεία Τηλέφωνο Site
Avis / Budget +44 (0)844 544 6000 avis.co.uk/
Enterprise +44 (0)208 897 2100 enterprise.co.uk/
Europcar +44 (0)871 384 3410 europcar.co.uk/
Hertz +44 (0)843 309 3009 hertz.co.uk/
Sixt +44 (0)844 576 0239 sixt.co.uk/

Η ενοικίαση του αυτοκινήτου προτείνεται να έχει προηγηθεί της άφιξής σας στο αεροδρόμιο, ώστε να έχετε κάνει την απαραίτητη έρευνα αγοράς, να διασφαλίσετε χαμηλότερες τιμές και να αποφύγετε πιθανές καθυστερήσεις αναμονής στα γραφεία ενοικίασης.
Σελίδα σύγκρισης τιμών ενοικίασης αυτοκινήτων αεροδρομίου και online κράτησης: Rentalcars.com

Πληροφορίες Πτήσεων (Flight Status)

Στις παρακάτω σελίδες μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την κατάσταση των πτήσεων (προγραμματισμένη και αναμενόμενη ώρα αναχώρησης και άφιξης) από και προς το αεροδρόμιο Heathrow.
aegeanair.com/flight-status/
skyexpress.gr/el/discover/flight-schedule
heathrow.com/arrivals
heathrow.com/departures

Στοιχεία επικοινωνίας αεροδρομίου Λονδίνου - Heathrow

Τηλέφωνο +44 20 3368 8968
Φόρμα επικοινωνίας .../contact-us/airport-feedback
Ταχυδρομική διεύθυνση Heathrow Airport Limited, The Compass Centre,
Nelson Road, Hounslow, Middlesex, TW6 2GW, UK

On-line Shops για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων

 Aegean Airlines 
 Petas.gr 

Tips για τη διαμονή σας στο Λονδίνο

Το Λονδίνο είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης και ένας πολύ δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός. Δεδομένου όμως του πολύ μεγάλου επισκεπτών που δέχεται όλο το χρόνο, προτείνεται πριν το ταξίδι σας να έχετε κάνει τις ακόλουθες κινήσεις:

Κράτηση καταλύματος

Με δεδομένο ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται τo Λονδίνο περίπου 20.000.000 τουρίστες, είναι αυτονόητο ότι όσο νωρίτερα κάνετε κράτηση, τόσο πιθανότερο είναι να βρείτε κατάλυμα σε πιο προσιτή τιμή.
Προτεινόμενη σελίδα με τα καλύτερα, οικονομικά καταλύματα για την πόλη του Λονδίνου: Trivago

Έκδοση εισιτηρίων για τα κύρια αξιοθέατα

Η επίσκεψη στα κύρια αξιοθέατα (Madame Tussauds, Tower of London κ.ά.) είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται από μεγάλες και πολύωρες ουρές για την έκδοση εισιτηρίου εισόδου. Καλό είναι λοιπόν, να έχετε κλείσει online τα εισιτήριά σας νωρίτερα, ώστε να κατευθυνθείτε απευθείας στην είσοδο και να αποφύγετε οποιαδήποτε καθυστέρηση.
Online πλατφόρμα έκδοσης εισιτηρίων αξιοθέατων με αναλυτικές πληροφορίες στα Ελληνικά: www.tiqets.com/el/london

City-tour με λεωφορείο

Μια καλή επιλογή για να γυρίστε την πόλη και τα αξιοθέατά της, γλιτώνοντας χρόνο και ταλαιπωρία, είναι η χρήση των λεωφορείων που κάνουν το γύρω του Λονδίνου με ενδιάμεσες στάσεις στα βασικά σημεία ενδιαφέροντος. Στα σημεία αυτά έχετε την επιλογή να κατεβείτε από το λεωφορείο, να παραμείνετε όση ώρα θέλετε εκεί, και στη συνέχεια να επιβιβαστείτε με το ίδιο εισιτήριο σε επόμενο λεωφορείο για να συνεχίσετε την περιήγησή σας.
Αναλυτικές πληροφορίες και online κράτηση: Hop-on Hop-off Bus LondonΓενικές πληροφορίες για το αεροδρόμιο Heathrow


πληροφοριες αεροδρομιο heathrow χιθροου λονδίνο london

Το διεθνές αεροδρόμιο του Heathrow είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας από άποψη επιβατικής κίνησης και το πρώτο της Ευρώπης με 79,151,723 επιβάτες το 2023 (από 61,611,838 επιβάτες το 2022. Περιλαμβάνει τέσσερις αεροσταθμούς (terminals 2, 3, 4 και 5) και δύο αεροδιαδρόμους μήκους 3.902 και 3.660 μέτρων. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1929 και ακολούθησαν συνεχείς και εκτεταμένες επεκτάσεις.

Χρήσιμες συνδέσεις αεροδρομίου

1. Ξενοδοχεία αεροδρομίου
2. Lounges
3. Διαγράμματα και χάρτες
4. Εστιατόρια, Καταστήματα

Διάρκεια απευθείας πτήσης μεταξύ Heathrow και κύριων ελληνικών αεροδρομίων

Αεροδρόμιο Αθήνας (Ελ. Βενιζέλος): 4ώρες & 05λεπτά
Αεροδρόμιο Καλαμάτας: 3ώρες & 50λεπτά
Αεροδρόμιο Κέρκυρας: 3ώρες & 20λεπτά

Πλησιέστερα αεροδρόμια στο Heathrow με απευθείας πτήσεις από Ελλάδα

Αεροδρόμιο Gatwick (Γκάτγουικ): 61 km
Αεροδρόμιο Luton (Gatwick): 56 km
Αεροδρόμιο Stansted (Στάνστεντ): 103 km