Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Διεθνές Αεροδρόμιο

Κωδικοί IATA: ATH,  ICAO: LGAV

αεροδρομιο Αθηνών, αεροδρομιο Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος

αεροδρομιο ελευθέριος βενιζέλος, χαρτης, αποστάσεις  Θέση αεροδρομίου (χάρτης, χιλιομετρικές αποστάσεις)

Το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" βρίσκεται σε απόσταση 34 χιλιομέτρων, νότιο - ανατολικά από το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή των Σπάτων.

Απόσταση μεταξύ αεροδρομίου
& επιλεγμένων προορισμών
Πλατεία Συντάγματος 34 χλμ.
Λιμάνι Πειραιά 51 χλμ.
Λιμάνι Ραφήνας 21 χλμ.
Λιμάνι Λαυρίου 37 χλμ.
Σιδ. Σταθμός 'Λαρίσης' 38 χλμ.
Σταθμός ΚΤΕΛ Κηφισού 38 χλμ.
Σταθμός ΚΤΕΛ Λιοσίων 36 χλμ.
Γλυφάδα 26 χλμ.
Κηφισιά 29 χλμ.
Μαρούσι 27 χλμ.
Παλαιό Φάληρο 32 χλμ.


αεροδρομιο ελευθέριος βενιζέλος, προσβαση  Από και προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Μετακίνηση με Αυτοκίνητο

Ο κύριος αυτοκινητόδρομος που συνδέει το 'Ελευθέριος Βενιζέλος' με το κέντρο της Αθήνας, καθώς και τις Εθνικές Οδούς Αθηνών – Πατρών και Αθηνών – Θεσσαλονίκης είναι η Αττική Οδός. Ο Τερματικός Σταθμός βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την έξοδο 20. Το τέλος διοδίων για τα επιβατικά αυτοκίνητα που διέρχονται από την Αττική Οδό ανέρχεται στα 2,80 ευρώ.
Με τα νότια προάστια του νομού Αττικής, το αεροδρόμιο συνδέεται μέσω του αυτοκινητοδρόμου Βάρης – Κορωπίου, χωρίς τέλη διοδίων.

Διεύθυνση για συσκευή πλοήγησης (GPS): Athens International Airport (ATH)


Μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


αεροδρομιο Αθηνών, αεροδρομιο Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετρο, λεωφορεία

Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο είναι εφικτή με τα ακόλουθα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:
1. Μετρό (Γραμμή 3, Νίκαια - Αεροδρόμιο)
2. Προαστιακός σιδηρόδρομος
3. Αστικά λεωφορεία
4. Λεωφορεία ΚΤΕΛ
Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα: aerodromio.com.gr/prosvasi.html


Μετακίνηση με Ταξί

Προς το "Ελ. Βενιζέλος"

Στην περίπτωση που η μετακίνησή σας είναι προς το Ελ. Βενιζέλος, προτείνεται να ενημερώσετε τον οδηγό του ταξί για την αεροπορική εταιρεία που ταξιδεύετε προκειμένου να σας αποβιβάσει στην αντίστοιχη πύλη εισόδου του αεροδρομίου.


Από το "Ελ. Βενιζέλος"

Αν επιθυμείτε να επιβιβαστείτε σε κάποιο ταξί από το αεροδρόμιο προς οποιοδήποτε προορισμό πρέπει να μεταβείτε στη χωροθετημένη πιάτσα που βρίσκεται στην έξοδο 3 και λειτουργεί όλο το 24ωρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε προκράτηση, ώστε ένας οδηγός να σας περιμένει στο χώρο αφίξεων.


Προ-κράτηση ταξί Αεροδρομίου

Προτεινόμενη σελίδα online κράτησης ταξί αεροδρομίου Αθηνών:  welcomepickups.com/athens/airport-taxi


αεροδρομιο αθηνας ελ βενιζελος ταξι κρατηση

H Welcome Pickups είναι η κορυφαία, ελληνική εταιρία παροχής υπηρεσιών ταξί αεροδρομίων, που δραστηριοποιείται σε 62 προορισμούς παγκοσμίως, και μεταφέρει ετησίως περισσότερους από 1.000.000 ικανοποιημένους επιβάτες.
Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της λαμβάνει άριστη βαθμολογία στις πλατφόρμες Tripadvisor, Trustpilot και Google.


Κόστος μετακίνησης με ταξί

Το κόστος μετακίνησης από / προς το κέντρο της Αθήνας (Δακτύλιος) είναι προκαθορισμένο ως εξής:
(Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: Φ.Π.Α., η πτώση σημαίας, τα πρόσθετα του αεροδρομίου & των αποσκευών, τα διόδια της Αττικής Οδού)

Ημερήσιο (05:00 - 24:00)   €40
Νυχτερινό (24:00 - 05:00)   €55

αεροδρομιο ελευθέριος βενιζέλος, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα  Εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων


αεροδρομιο αθηνας ελ βενιζελος, ενοικιαση αυτοκινητου κρατηση, rent a car

Στο αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ δραστηριοποιούνται οι παρακάτω εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, που βρίσκονται στο χώρο αφίξεων του κύριου αεροσταθμού. Για την ενοικίαση θα χρειαστείτε να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης και πιστωτική κάρτα.

Εταιρεία Τηλέφωνο
Avance +30 210 3533088
Avis +30 210 3530578-9
Budget +30 210 3530553
Enterprise, National +30 210 3533323-4
Hertz, Thrifty +30 210 3534900
Sixt +30 210 3530576, 556

Προτείνεται να κάνετε κράτηση του αυτοκινήτου πριν την άφιξή σας στο αεροδρόμιο, ώστε να έχετε κάνει την απαραίτητη έρευνα αγοράς και να διασφαλίσετε την ενοικίαση του οχήματος που σας εξυπηρετεί σε πιο οικονομικές τιμές.

Σελίδες σύγκρισης τιμών ενοικίασης αεροδρομίου Αθηνών και online κράτησης:
Rentalcars.com
Carnmotion.gr


Πληροφορίες Πτήσεων (Flight Status)

Στις παρακάτω σελίδες μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την κατάσταση των πτήσεων (προγραμματισμένη και αναμενόμενη ώρα αναχώρησης και άφιξης) από και προς το αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος'.
aegeanair.com/flight-status/
olympicair.com//flight-status/
skyexpress.gr/el/discover/flight-schedule
aia.gr/el/traveler/flight-info//


Στοιχεία επικοινωνίας αεροδρομίου Αθηνών

 Τηλέφωνο +30 210 35 30 000
📠 Fax +30 210 35 30 001
📧 Email airport_info@aia.gr
 Ταχ. διεύθυνση Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
"Ελ. Βενιζέλος" Α.Ε., Σπάτα 19019

αεροδρομιο ελευθέριος βενιζέλος, links  Χρήσιμες συνδέσεις αεροδρομίου

1. Αεροπορικές εταιρείες
2. Parking
3. Εστιατόρια, Καταστήματα
4. Πρόγνωση καιρού αεροδρομίου (περιοχή Σπάτων)

On-line Shops για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων

 Aegean Airlines 
 Airshop.gr 
 Petas.gr 


Προτεινόμενες σελίδες για την προετοιμασία της διαμονής σας στην Αθήνα

Πλατφόρμα με τα καλύτερα και οικονομικότερα Καταλύματα: Trivago
Έκδοση εισιτηρίων για τα Αξιοθέατα της πόλης: Tiqets




αεροδρομιο ελευθέριος βενιζέλος, πληροφοριες  Γενικές Πληροφορίες για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Το ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ελλάδας και το δέκατο πέμπτο της Ευρώπης με 12,346,078 επιβάτες το 2021 (αφίξεις και αναχωρήσεις), από 8,078,383 επιβάτες το 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 53%. Συνδέεται μέσω απευθείας πτήσεων με 33 ελληνικές πόλεις και πάνω από 150 διεθνείς σε 50 χώρες.
Το αεροδρόμιο περιλαμβάνει έναν κύριο τερματικό σταθμό (MTB - Main Terminal Building) και ένα δορυφορικό που χρησιμοποιείται από τις εταιρείες χαμηλού κόστους. Οι δύο διάδρομοι απογειώσεων – προσγειώσεων έχουν πλάτος 45 μέτρων και μήκος 4.000 και 3.800 μέτρων αντίστοιχα.
Διαθέτει πλήθος εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων και καφέ, duty-free shops, επτά αίθουσες διακεκριμένης θέσης που βρίσκονται στο επίπεδο αναχωρήσεων και λειτουργούν υπό την εποπτεία των εταιριών επίγειας εξυπηρέτησης ή των αεροπορικών εταιριών, γραφεία μετατροπής συναλλάγματος, κατάστημα Alpha-Bank, ATMs (Alpha, Eurobank, Euronet, HSBC, National, Pireaus) καθώς και μόνιμη έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων.
Μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχονται περιλαμβάνονται ένας πλήρως εξοπλισμένος Σταθμό Πρώτων Βοηθειών που λειτουργεί όλο το 24ωρο, φαρμακείο, χώροι δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και περιποίησης βρεφών, υπηρεσία περιτύλιξης αποσκευών, υπηρεσία φύλαξης αποσκευών, πρόγραμμα ξενάγησης του αεροδρομίου, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο (free Wi-Fi) και σημεία δωρεάν φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών.
Το πλησιέστερο ξενοδοχείο που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο είναι το Sofitel Athens Airport, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτίριο του Κεντρικού Αεροσταθμού.
Η κατασκευή του αεροδρομίου Αθηνών στα Σπάτα ξεκίνησε το 1996 και εγκαινιάστηκε στις 27 Μαρτίου 2001, αντικαθιστώντας το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του έχει λάβει πληθώρα τιμητικών διακρίσεων για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο (μεταξύ των οποίων και η βράβευσή του ως το ‘Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Ευρώπη’).
Φέρει το όνομα του Ελευθέριου Βενιζέλου (1864 – 1936), Έλληνα πολιτικού, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Κρητικής Πολιτείας και επτά φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας. Στον Ελευθέριο Βενιζέλο ανήκουν οι πρώτες προσπάθειες εισαγωγής της αεροπορίας στην Ελλάδα. Προς τιμή του λειτουργεί μόνιμη έκθεση στο αεροδρόμιο με τίτλο 'Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών'.

πόλη Αθήνας, πληροφοριες  Πληροφορίες για την πόλη των Αθηνών

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας από το 1834 και η μεγαλύτερη πόλη της, με πληθυσμό 3.218.218 κατοίκων (απογραφή 2011). Βρίσκεται στο νομό Αττικής και είναι από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, με την ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ..
Η πόλη των Αθηνών φημίζεται για τα ιστορικά της μνημεία, την οικονομική και πολιτιστική της δραστηριότητα, ενώ συνιστά δημοφιλή τουριστικό προορισμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους ξεπερνώντας τους 5.5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019. (πηγή Wikipedia).

Διαβάστε ακόμα

Tips για αγορά φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ενοικίαση αυτοκινήτου

Δημιουργία PICK UP και DROP OFF ZONE στους χώρους Αναχωρήσεων και Αφίξεων (Μάιος 2023)
Στις οδικές προσβάσεις των περιοχών Αναχωρήσεων και Αφίξεων, μπροστά από τον κύριο Αεροσταθμό του αεροδρομίου ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, εγκαθίστανται ανακλινόμενες μπάρες. Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους 10 λεπτά παραμονής και έως 2 διελεύσεις την ημέρα στα αντίστοιχα οδικά σημεία επιβίβασης και αποβίβασης για να παραλάβουν και να αποβιβάσουν τους ταξιδιώτες. Μετά τα 10 λεπτά, θα υπάρχει χρέωση για την επιπλέον παραμονή των οχημάτων. Η πληρωμή γίνεται σε μηχανήματα μηχάνημα με μετρητά ή κάρτα. Η μέγιστη διάρκεια παραμονής δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 60 λεπτά.

Επανέναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ του αεροδρομίου Αθηνών και των αεροδρομίων Νέας Υόρκης & Ατλάντας (24 Απριλίου 2021)
Η Delta Air Lines ανακοίνωσε ότι θα συνδέει καθημερινά το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με δύο απευθείας πτήσεις με το Διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy (JFK) της Νέας Υόρκης (από τις 28 Μαΐου 2021) και μια απευθείας πτήση με το Διεθνές αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson (ATL) της Ατλάντα (από τις 2 Ιουλίου 2021).

Έκθεση για τα 30 χρόνια του Μεγάρου Μουσικής στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος(Απρίλιος 2021)
O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνουν, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του Μεγάρου, την έκθεση ‘Η μουσική απογειώνει!’. Η έκθεση φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο ‘Τέχνη & Περιβάλλον’ στο επίπεδο Αναχωρήσεων του αεροδρομίου και θα διαρκέσει έως τις 30/8/2021.

Επανέναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ του αεροδρομίου Αθηνών και των αεροδρομίων Νέας Υόρκης & Ατλάντας (24 Απριλίου 2021)
Η Delta Air Lines ανακοίνωσε ότι θα συνδέει καθημερινά το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με δύο απευθείας πτήσεις με το Διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy (JFK) της Νέας Υόρκης (από τις 28 Μαΐου 2021) και μια απευθείας πτήση με το Διεθνές αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson (ATL) της Ατλάντα (από τις 2 Ιουλίου 2021).

‘Φίλος’: Ο νέος ψηφιακός βοηθός του αεροδρομίου Αθηνών (1 Απριλίου 2021)
Ένας νέος ψηφιακός βοηθός, ο Φίλος (Philos), συστήνεται στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου www.aia.gr και με τη βοήθεια της τεχνικής νοημοσύνης καθοδηγεί τους ταξιδιώτες αλλά και απαντάει στις ερωτήσεις τους σε σχέση με τον COVID-19.

Έναρξη Τρισδιάστατων ψηφιακών ξεναγήσεων για μαθητές και σπουδαστές (30 Μαρτίου 2021)
Από τις 12 Απριλίου 2021, μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την Ελλάδα και κάθε μέρος του κόσμου, θα μπορούν να απολαύσουν με τεχνολογία 3D Εικονικής Περιήγησης την ψηφιακή βόλτα τους στο αεροδρόμιο Αθηνών και να περιηγηθούν στον Κεντρικό Αεροσταθμό, στον Πύργο Ελέγχου, στους χώρους διαχείρισης αποσκευών κ.α.

Κειμήλια του Πολεμικού Μουσείου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Ιανουάριος 2021)
Κειμήλια του Πολεμικού Μουσείου εκτίθενται για πρώτη φορά σε επιλεγμένο χώρο του αεροδρομίου ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, δίνοντας την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να δουν από κοντά αυθεντικά πολεμικά και χρηστικά αντικείμενα των ηρώων της επανάστασης του 1821.

Ακύρωση – Τροποποίηση δρομολογίων (18 Οκτωβρίου 2020)
Λόγω στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς το Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στις 18 Οκτωβρίου από τις 13:30 μ.μ. έως τις 18.30 μ.μ. και στις 19 Οκτωβρίου από τις 07:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ..
Επίσης, λόγω στάσης εργασίας Συλλόγων της ΥΠΑ, τις ίδιες ημερομηνίες, θα τροποποιηθούν δρομολόγια πτήσεων από και προς ορισμένα Ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Παράταση NOTAM για πτήσεις από / προς Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία (31 Αυγούστου 2020)
Παρατείνεται έως 15/9/2020 και ώρα 23:59 η αεροπορική οδηγία, που προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Αλβανία & Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγονται μόνο μέσω του αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», αποκλείοντας τις πτήσεις στα υπόλοιπα αεροδρόμια.

Μόνο στο «Ελ. Βενιζέλος» οι πτήσεις από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία (1 Αυγούστου 2020)
Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (NOTAM) που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, όλες οι πτήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών, Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας , θα διεξάγονται από 1η Αυγούστου έως και 15 Αυγούστου μόνο μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», αποκλείοντας τα δρομολόγια στα υπόλοιπα αεροδρόμια.

Διαγνωστικοί έλεγχοι για τον COVID-19 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (30 Ιουλίου 2020)
Από την 5η Αυγούστου 2020, καθημερινά από τις 07:00 μέχρι τις 23:00, επιβάτες και εργαζόμενοι του αεροδρομίου, μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να προσέρχονται προς εξέταση Μοριακής Ανίχνευσης (rRT-PCR) στις εγκαταστάσεις που δημιούργησε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Επίπεδο Αφίξεων, μεταξύ των εισόδων 2 & 3). Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα γνωστοποιείται στους εξεταζόμενους, περίπου, 6 ώρες μετά τη λήψη του δείγματος. Η τιμή για την εξέταση ανέρχεται στα 70€ για το επιβατικό κοινό.

Νέος πρόεδρος του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Γιώργος Αρώνης (29 Ιουλίου 2020)
Ο πρώην Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Γιώργος αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επανέναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» (16 Ιουλίου 2020)
Επιβάτες από τη Μεγάλη Βρετανία υποδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο πλαίσιο άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η Ryanair ξεκινά και πάλι τις πτήσεις προς Αθήνα (1 Ιουλίου 2020)
Η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ξεκινάει εκ νέου το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεών της από και προς την Αθήνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πτήσεις σε 30 προορισμούς.

Συμπλήρωση και να υποβολή «Φόρμας Εντοπισμού Επιβάτη» (27 Ιουνίου 2020)
Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (Notam), που εκδόθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, όλοι οι επιβάτες προς/μέσω των ελληνικών αεροδρομίων, πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη «Φόρμα Εντοπισμού Επιβάτη» (Passenger Locator Form) τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους. Η φόρμα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/#/.

Σύνδεση Αχαΐας με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (25 Ιουνίου 2020)
Τέθηκε σε λειτουργία η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο - Διακοφτό - Αίγιο, που συνδέει την Αχαΐα με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τις κυριότερες συγκοινωνιακές πύλες της πρωτεύουσας, δηλαδή τον κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών, το λιμάνι του Πειραιά και το Μετρό.

Απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια (7 Ιουνίου 2020)
Τίθενται σε λειτουργία οι τρεις νέοι σταθμοί («Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια») της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά. Η απόσταση από τη Νίκαια στο Αεροδρόμιο καλύπτεται σε 55 λεπτά.

Μείωσης κόστους μετακίνησης με ταξί από και προς το αεροδρόμιο Αθηνών (1 Ιουνίου 2020)
Λόγω μείωσης του ΦΠΑ από 24% σε 13%, η σταθερή χρέωση στα ταξί για τη διαδρομή «Ελευθέριος Βενιζέλος» – κέντρο Αθήνας (όπως αυτό ορίζεται από το Δακτύλιο), μειώνεται από τα 38 στα 35 ευρώ (μετακίνηση 05.00 – 24.00) και τις βραδινές ώρες (μετακίνηση 24.00 – 05.00) από τα 54 στα 49 ευρώ.

Μείωσης κόστους μετακίνησης με μετρό από και προς το αεροδρόμιο Αθηνών (1 Ιουνίου 2020)
Λόγω μείωσης του ΦΠΑ από 24% σε 13%, το κόστος μετακίνησης με μετρό από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μειώνεται από 10 σε 9 ευρώ.